Ove stranice koriste Flash Player. Ukoliko ne vidite animaciju umjesto ovog teksta, potrebno je instalirati noviju verziju Flash playera.

IVONA JUKA

Redateljica hrvatske priče: IVONA JUKA scenaristica je i redateljica “Što sa sobom preko dana” dugometražnog dokumentarnog filma, koji je osvojio niz nagrada, - Najbolji dokumentarni film goEast u Wiesbadenu, Srce Sarajeva na SFF, Grand Prix na DHF, Dokma itd. Film je imao i uspješnu kino distibuciju u Hrvatskoj i Makedoniji.

Autorica je nagrađivanih kratkih igranih filmova„Smeće“ i „Montaža“, koji je bio u natjecateljskim programima brojnih A festivala u SAD-u.

Izabrana je među 5 europskih studenata da napravi kratki film za European Film Academy Award u Berlinu, a nakon toga kao EFA-in kandidat za «Cinema of Tomorrow».

Trenutno priprema svoj dugometražni igrani film „Drugi“.

ANA MARIA ROSSI

Redateljica srpske priče: ANA MARIA ROSSI diplomirala je filmsku i TV režiju na ADU u Beogradu. Režirala je dva dokumentarna filma za B92 TB koje je BBC koristio u svojoj emisiji o raspadu Jugoslavije.

Od 2000.g. radi u kulturnom programu RTS-a, gdje je režirala 90 kulturnih programa. Snimila je tri vrlo uspješna dugometražna dokumentarna filma: “Hasarian dictionary: Making off”; “Miki Manojlovic: The Actor”; “Directing by Nikita Milivojevic.

INES TANOVIĆ

Redateljica bosanskohercegovačke priče: INES TANOVIĆ, završila je Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, odsjek za dramaturgiju.

Od 1988. godine član Udruženja filmskih radnika BiH. U tih 14 godina profesionalnog bavljenja prije svega filmom, radila je sa najpoznatijim redateljima Bosne i Hercegovine,( Ademir Kenović, Zlatko Lavanić, Benjamin Filipović, Kusturica..) kao volonter, asis. i pom. režije na igranim filmovima.

Samostalno režirala pet kratkih igranih filmova po vlastitom scenariju: KRUGOVI, IDEA, COVJEK S, SINDROM i BEZ KALORIJA.

Od 2004. urednik je Igranog programa na Federalnoj televiziji BiH. 2004. za scenarij ZAPLETENOST dobila je podršku HUBERT BALS FUND-a za razvoj projekta.

MARIJA DŽIDŽEVA

Redateljica makedonske priče: MARIJA DŽIDŽEVA , diplomirala je 2000. god. s filmom “Miss Amnesia” koji je prikazan na Palić film festivalu, na 21 IFCK u Bitolju i na Alpe Adria festivalu.

S dokumentarnim filmom “Lista Tonija Mandže” (2004) osvaja nagradu na “BALKANBLACKBOX” i nagradu za režiju “Golden Wheel” u Skopju.

Film je bio uvršten i na Sarajevo film festivalu, Braća Manaki u Bitolju, Zagrebdoxu, Festivalu kratkog i dokumentarnog filma u Beogradu, AsterFestu u Makedoniji i Art generatoru u Makedoniji.

Autorica je “You are alive”, 2005. na“BALKANBLACKBOX” –u u Njemačkoj.

HANNA A. W. SLAK

Redateljica slovenske priče: HANNA A. W. SLAK, upisala je Akademiju za kazalište, radio, film i televiziju u Ljubljani 1995. godine. Prvi film snimila je 1997.godine – dokumentarni film “FREAKquences”.1998. režira kratki igrani film A.M. (Zjutro).

Debitantski igrani film Blind Spot (Slepa pega), čija je premijera bila na Filmskom festivalu u Locarnu i prikazan je na brojnim festivalima, uključujući Chicago, Thessaloniki, Rotterdam, Ghent, Pusan i druge, snimila je 2001. godine. Film je nagrađen na festivalu u Cottbusu i za Najboljeg redatelja na festivalu u Sofiji. Godine 2007. završila je igrani film “Tea”.